44 problémů, jedno řešení :     

                           přijďte si pro dáreček

MANGOSTAN (Garcinia mangostana)

 

 

Společné příčiny mnoha rozdílných nemocí

Možná se zdá být zvláštní, že jeden jediný potravinový doplňek obsahuje potencial na potlačení nebo zlepšení značného počtu onemocnění. Mnoho nemocí má stejnou příčinu. Za posledních deset let bylo při stoupajicím množství onemocnění dokázáno, že vznikají ze dvou důvodů – poškozením volnými radikály a chronickými záněty.

 

Antioxidanty: Odpověď na poškození volnými radikály

 

Mangostan obsahuje hodně antioxidantů. Ty nejznámější jsou Xanthon, Stilben, Tannin, Polysacharid, Katechin a Polyphenol. Skutečnost je ta, že Mangostan obsahuje více účinných antioxidantů než Vitamín E, který je jeden z nejznámějších nositelů antioxidantů.
Volné radikály jsou nebezpečne látky, které neustále přijímáme s potravinami,které nás stále obklopují. Volné radikály – také nazýváme oxidanční prostředky nebo oxidanty – jsou schopny naše orgány, buňky, dokonce DNA poškozovat a zničit. Těmto škodám může být zabráněno jen prostřednictvím pravidelného příjmu dostačujicího množstvi učinných antioxidantů.
 

Uhašení ohně: Chronické záněty

 
Záněty, zvláště chronické záněty jsou druhou společnou příčinou mnoha onemocněni. Například volné radikály poškozují při dementním onemocněni nejprve mozkové buňky (neurony), potom odpoví organismus na to se zánětlivými reakcemi, které způsobí, že mnoho sousedících neuronu vypoví činnost. Tyto dva procesy jsou odpovědný za množství nemocí, které vedou k debilitě a smrti.
 
Idealní doplněk potravin k potlačení a vyvarovaní se nemocí by musel obsahovat antioxidanční i protizánětlivé látky. Tady přichází do hry Mangostan!
 

Mangostan je více než jenom plod

 
Po staletí používají různé kultury toto lahodné mangostanové ovoce v celé jižní Asii, Indii a na mnoha pacifických ostrovech jako doplňek potravy a lék. V minulých třiceti letech zjistili vědci, proč je manogstan při potlačování nemocí a obnovení zdraví tak účinný. Celý mangostanový plod (slupka a dužina) obsahuje více jak 40 účinnych složek, které jsou přijímány potravou tzv. Xanthony.
 

Xanthony: účinné zbraně v boji proti volným radikálum a zánětům

 
Xanthony jsou vysoce aktivními antioxidanty, ktere mají účinné protizánětlivé vlastnosti. Tím je zcela zřejmé, proč může Mangostan pozitivně ovlivnit tolik nemocí – zničí je v zárodku.
Výhodou je, že mangostan je považován, oproti farmaceutickým protizánětlivým prostředkům za neškodný a přispívá k ochraně žaludku a celého střevního systému.
 

Mangostan v laboratoři

 
Různé Xanthony plodu Mangostan obsahují navíc ke svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem také další zdraví podporující a nemoci zabraňující vlastnosti.
V ruzných laboratořích na celém světě se zjistilo, že xanthony jsou účinné proti původcům infekce, poškození cholesterinem, rakovinovým buňkám a mnoha dalším nemocem. Tyto studie také uzkázaly, že Xanthony mají hodně slibné efekty na zlepšení ochrany zdraví střev, ledvin, kůže a ostatních tělesných orgánů.
 
Tyto poznatky shrnul doktor Robert C. Stone, D.O., ktery se podílí na výzkumu, 5 let pracoval pro různé velké farmaceutické koncerny, má za sebou 30 let vyzkumné práce. Jeho posláním je sdělit veřejnosti zdraví podporujicí vlastnosti Mangostanu. Je autorem knihy “Circel of Wisdom” a bestceler-CD – “Mangostan: Fighting the Fatal Five”